NL

 
 

Entbedrijf
BROEKMAN B.V. 

Pluimvee-entbedrijf Broekman uit Haler is gespecialiseerd in het enten van pluimvee.

Bekijk ons verhaal

Wat doet entbedrijf Broekman?

Pluimvee-entbedrijf Broekman is al sinds de jaren ’80 gespecialiseerd in het inenten van kippen en ander pluimvee tegen ziektes en infecties. Door verschillende inentingsrondes zijn de dieren na 18 weken geschikt voor vermeerdering.

Sinds 2006 heeft het bedrijf haar activiteiten uitgebreid met een transportbedrijf, welke het verzamelen en vervoeren van het pluimvee op zich neemt.

Oorsprong

Entbedrijf Broekman is begin jaren ’80 opgericht door Jan Broekman. In de daarop volgende jaren is het familiebedrijf uitgegroeid van een belangrijke speler in de regio, naar een internationaal entbedrijf met klanten in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.



Inmiddels heeft Jan het bedrijf overgedragen aan zijn zoon Richard, die een team van ruim 30 medewerkers aanstuurt. Uiteraard voorzien van IKB-, Belplume- en NEN4400-certificeringen.

Bedrijfsvideo

In 2013 is een bedrijfsfilm geproduceerd die een goed beeld geeft van de bedrijfsactiviteiten van zowel het entbedrijf als transportbedrijf Broekman. Bekijk deze film hieronder:



Diensten

Entbedrijf Broekman neemt het volledige inentingstraject van kippen en ander pluimvee voor hun rekening. Tot de mogelijkheden behoren onder andere de pokkenspuit, enkele en dubbele borstspuit, en oogdruppelen. Daarnaast verzorgt Broekman combi-entingen voor opfok leghennen. Uiteraard op locatie bij de opdrachtgever. We dragen verder zorg voor selecteren en wegen van pluimvee.

Entbedrijf Broekman kan daarnaast het laden en lossen van pluimvee voor haar opdrachtgevers verzorgen. Voor het transport kan vervolgens een beroep worden gedaan op ons transportbedrijf.



Hygiëne

Hygiëne is van groot belang. Entbedrijf Broekman is volledig ingericht om in alle omstandigheden maximaal hygiënisch te werken, en voldoet aan alle gestelde eisen. Zo wordt alle kleding van de medewerkers iedere dag in eigen beheer gewassen, gedroogd en ingeseald. Ook de laarzen, handschoenen en mutsen worden volledig gewassen en ontsmet. Stofkapjes worden uiteraard niet hergebruikt.

Ook materialen als spuiten, vangkooien en vangnetten worden bij terugkomst op het bedrijf vakkundig gereinigd en ontsmet. Om de volgende dag weer veilig ingezet te kunnen worden bij een andere klant.



Werkgebied

Entbedrijf Broekman heeft een strategische ligging in het zuiden van Nederland. Daardoor kunnen we gemakkelijk een internationale markt bedienen. Buiten Nederland werken we samen met opdrachtgevers in België, Noord-Frankrijk en Duitsland (vnl. Noordrijn-Westfalen).